tisdag 8 juli 2008

Födelsedag

Idag fyller stora grabben tonåring! Oj, vad tiden går fort! Han har som present idag bla fått önska sig vad vi skulle göra under dagen..... Han ville åka och titta på husvagnar! Vi valde den största husvagnsaffären inom rimligt avstånd. Vilka rullande semesterdrömmar det finns! Den ena vagnen finare, lyxigare och större än den andra. Många människor tycker att det hör sommaren till att få åka runt i husvagn och bevista olika campingar och leva campingliv. Det är också våra pojkars dröm om sommarliv, då vi varit iväg på campingsemester några gånger. Fast vi nöjer oss i sådana fall med att hyra husvagn för de tillfällena, men titta och drömma kan man ju alltid. Det har vi gjort idag.

Det blir inget kalas för honom idag, det blir först om några dagar, då vi ikväll ska hjälpa till vid fotbollsklubbens bilbingo. Som förälder har man nämligen vissa uppdrag man bör hjälpa till med, detta är ett sådant.

Första gången jag överhuvudtaget bevistade ett bilbingo var i fjol, då vi också skulle hjälpa till att sälja korv på bilbingot. Det var en upplevelse! Det är ju en jättestor grej! Att se alla hundratals bilar som stod parkerade på planen, på parkeringen och runt om klubbhuset, dessutom - inne i klubbhuset satt en hel del människor, i omklädningsrum, allrum och fikarummen och spelade. Det var ett flertal spel man körde under kvällens lopp, och det var varierande summor pengar man kunde vinna.

Under spel - bara utroparens röst som ropar ut nummer, inga barn som tilläts störa, alla sittandes två och två eller tre eller fyra tysta i bilarna koncentrerade vid sina brickor. Det var nog många som var vana, de hade flera brickor som de hann med, och så hade de någon slags ställning vid vindrutan att ha spelbrickorna på. Om man får bingo tutar man med bilens tuta och blir kontrollerad att det stämmer, sen fortsätter spelet.

I pausen efter ungefär en timmes spel fick vi i korvvagnen äntligen något att göra! Kön ringlade sig jättelång, alla var ju tvungna att hinna äta sin korv/dricka sitt kaffe just nu - i pausen för att inte missa något spel!

Ja, det var ett år sedan och ikväll är det alltså dags igen. Säkert är det många som är stammisar som återkommer vecka efter vecka, och tycker att det här, det är sommar, att få åka ut, träffa folk och spela bingo. En tradition liksom att åka iväg och campa varje sommar eller varje vecka titta på "Allsång på Skansen", som förresten också är ikväll, och som vi missar idag ................. igen!

Inga kommentarer: