söndag 20 juli 2008

Semesterhelg

Exempel på en härlig semesterhelg:



Igår var vi hemma hos några kompisar och grillade, drack vin, pratade och hade skoj. De har just kommit hem från en fyra veckors lång semesterresa till Frankrike, så vi hade mycket att prata om, (vilket vi i och för sig brukar ha!). När barnen gått och lagt sig vid elvatiden ungefär tänkte vi spela ett parti kort. (Förra gången vi träffades hemma hos oss, lärde vi ut ett kul och enkelt kortspel, som vi då spelade ett par timmar. Alla har sen dess längtat efter revanch....) Äntligen var det dags!



Under deras resa i Frankrike hade längtan efter detta kortspel blivit så stark att de köpt sig en ny kortlek och några marker, som också behövs. Sedan hade de lärt upp deras äldste kille och spelat lite grand även där.



Nåväl, vi satte igång! Då visar det sig att de inte känner igen reglerna riktigt, fast det är precis samma som vi spelat varje gång.... I Frankrike har de utvecklat en alldelas egen variant av spelet vi nu ska spela (och om vi ska tro dem - roligare...?) Vi spelar i alla fall efter de klassiska reglerna och vi spelar och spelar och spelar.... och inte förrän klockan har passerat tre går partiet ut och värden står som överlägsen vinnare! Han drog hem den stora potten på lite mer än 60 kronor!! Lyckans ost!!!



Glada (och trots att vi inte vann) nöjda med kvällen går vi och lägger oss och sover gott i några timmar till det är dags att ge sig upp för en ny dag! Idag har vi inte gjort många knop kan jag säga, för oj vad trött man blir av att lägga sig så sent, men vi är ju lediga ett tag till, och vilken dag är inte perfekt för tidningsläsning och korsordslösning om inte denna?!

1 kommentar:

maria sa...

Spelat var "ganska roligt" med Era regler också - faltiskt! Speciellt sedan min man drog hem "storpotten"! Hi, Hi! Tack för en trevlig helg! Alltid kul att ha Er här! Kram Maria